Csakra teszt – Milyen állapotban vannak a csakráid?

Csakra teszt  – Milyen állapotban vannak a csakráid?

A csakrák szerepét már a nyugati, holisztikus szemléletű gyógyítás is kezdi felismerni. Ha számunkra távoli a csakrák fogalma, használhatjuk a tesztet önismereti vagy asszociációs játékként is.

A csakrák léte csak számunkra, nyugatiak számára tűnik misztikus dolognak, de már nálunk is kezdi felismerni a tudomány testünk energiaközpontjainak szerepét a gyógyításban. S ha eléggé lefinomítjuk érzékelésünket, akár mi is érezhetjük testünknek ezen energetikai központjait. Ha az egyes csakráknál nem működik jól az energiaáramlás, az itt lévő blokkok hatással lehetnek egészségünkre, valamint az adott csakrához kapcsolódó életterületekre is. Ezért hasznos felmérni egyes csakráink állapotát. A következő teszt ebben nyújt segítséget. Ha nem hiszünk a csakrákban, akkor használhatjuk a tesztet arra is, hogy megnézzük, hogyan viszonyulunk az egyes életterületeinkhez, miben érdemes még fejlődnünk.

Teendő:

Csupán annyit kell tenned, hogy az alábbi fogalmak mellé írd le az első 3 dolgot, ami eszedbe jut. Ez egy egyszerű gondolattársítás, amely megmutatja, mit idéznek fel benned az egyes csakrákhoz kötődő életterületek. Fontos, hogy ne gondolkodj, hanem az első 3 szót írd le, ami eszedbe jut:

Gyökér csakra (Manipura):

Élet:
Halál:
Harc:
Munka:
Gyermek:
Biztonság:
Föld:
Rassz:

Szakrális vagy szex csakra (Szvadhisztana):

Érintés:
Közelség:
Nő:
Férfi:
Vágy:
Szépség:
Víz:
Anya:

Erő csakra vagy solar plexus (Manipura):

Hatalom:
Erő:
Önbizalom:
Én:
Tulajdon:
Félelem:
Irigység:
Apa:
Büszkeség:

Szív csakra (Anahata):

Szeretet/szerelem:
Élni és élni hagyni:
Fény:
Gyógyulás:
Élet:
Egyesülés:
Sötétség:
Család:
Nyitottság:

Torok csakra (Visuddhi):

Vita:
Ének:
Hang:
Kifejezőerő:
Rezonancia:
Tartás:
Igazság:
Nyilvánosság:
Színész:
Közönség:

Homlok csakra vagy harmadik szem (Ajna):

Intuíció:
Cél:
Hűség:
Értelem:
Megismerés:
Elemzés:
Szintézis:
Természet:

Korona csakra (Szahaszrara):

Isten:
Egység:
Univerzum:

Értékelés:

Az értékeléshez még egy dolgot tenned kell: jelöld be, hogy az általad írt fogalmak közül melyik jelent számodra pozitívat, és melyik negatívat. Amelyik pozitív számodra, oda tegyél egy + jelet, amelyik inkább negatív jelentéstartalmú, oda pedig egy – jelet. Nincsen is-is variáció: legyél nagyon őszinte magadhoz.

Ha ezzel megvagy, a teszt részletes körképet ad neked arról, melyik csakrád van jelenleg gyenge állapotban. Számold össze, hogy az egyes csakráknál hány + és – jelet adtál. Természetesen ahol a legtöbb a – jel, ott van a legtöbb fejlődni valód.

Előfordulhat, hogy az energetikai gyengeség már fizikai tünetekben is megnyilvánul: az egyes csakrákhoz kapcsolható betegségekről itt tudsz olvasni. Ám ne csüggedj, ha valamelyik csakrádról gyenge képet kapsz, hiszen ez csak a jelenlegi állapotot tükrözi, és tudatos figyelemmel és némi munkával jelentősen javulhat az állapot, akár már rövid idő alatt is! Erre számos módszer kínálkozik a jógától kezdve az Anamé programon át az egyéb energetikai gyógyítási módszerekig (pl. reiki, prana nadi, kineziológia).

(Forrás: Walter Lübeck: A reiki ösvényén c. könyv, 2005.)

Hasonló érdekes cikkek

Transzcendentális Meditáció

Hatékony stresszoldás és egy gyors út a spirituális fejlődésre

Kutatások szerint a meditáció már sejt szinten képes csökkenteni a stresszt. A Transzcendentális Meditáció ennek egy gyakorlatias, hétköznapokba könnyen beilleszthető formája. Testi és lelki jó hatásait számos tudományos kutatás igazolja. A következő Transzcendentális Meditáció tanfolyam időpontja: 2024. június 15-18.

Legfrissebb cikkek

Kiemelt videók